Ex-wielrenster Leontien van Moorsel reageert na aantijgingen en dopingbeschuldigen van ex-dopingdokter

Redactie
| 0 reacties
Ex-wielrenster Leontien van Moorsel reageert na aantijgingen en dopingbeschuldigen van ex-dopingdokter
Foto: © photonews

Peter Janssen beschuldigde heel wat Nederlandse ex-atleten van dopinggebruik. De grootste naam daarbij was die van Leontien van Moorsel. De olympische kampioene van 2000 heeft nu ook gereageerd op de beschuldigingen.

De ex-renster is helemaal verrast door de uitspraken van Janssen. Die beweerde dat hij van Moorsel inspuitingen met doping leerde zetten. "De publicatie in de Volkskrant van vandaag heeft mij onaangenaam verrast", reageert Leontien van Moorsel. "Te meer omdat ik met Peter Janssen periodiek een langdurige, prettige samenwerking heb gehad vanaf mijn 8e jaar totdat ik eind jaren negentig ging samenwerken met de KNWU-arts Tjeerd de Vries."

'Verbaasd'

En dus distantieert van Moorsel zich van alle uitspraken. "Ik herken mij niet in hetgeen hij in het artikel schetst en het verbaast mij dat hij deze uitlatingen nu doet. De toekomst van de wielersport is in ieder geval niet gebaat bij deze vage verdachtmakingen. Ik ben dertien jaar geleden gestopt met mijn actieve wielercarrière, waarin er nooit enige twijfel is gerezen bij mijn medische testen."

"Inmiddels zet ik mij met passie in voor het Leontienhuis, waarbij ik mensen met eetstoornissen help. Ik focus mij daar nu volledig op, en heb verder geen behoefte om nog te reageren", besluit van Moorsel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties