Kan het nog mislopen voor Van Avermaet? BMC-renner nog wat steviger aan de leiding

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Kan het nog mislopen voor Van Avermaet? BMC-renner nog wat steviger aan de leiding
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet heeft opnieuw een uitstekende zaak gedaan door zijn tweede plek in de GP van Québec in Canada. De BMC-renner staat nog wat steviger aan de leiding van de WorldTour-ranking.

De enige die Van Avermaet nog wat kan doen op de WorldTour-ranking is Tom Dumoulin, maar die staat ondertussen al meer dan 900 punten van de Waaslander. Van Avermaet telt 3.432 punten, de Giro-winnaar heeft er 'slechts' 2.525. Peter Sagan springt dan weer drie plaatsen vooruit naar de derde plek dankzij zijn overwinning in Canada en telt 2.444 punten.

Van Avermaet kan zondag in Montréal zijn leiderspositie nog extra verstevigen. Vorig jaar was de BMC-renner nog de beste in het tweede deel van het Canadese tweeluik. Chris Froome, die momenteel het rood draagt in de Vuelta, zal door mogelijk eindwinst ook nog heel dicht bij onze landgenoot komen. Froome staat momenteel 10e met 1.824 punten.

Quick-Step Floors oppermachtig

Met Philippe Gilbert op een 9e plek staat er nog een tweede Belg in de top 10. Bij de ploegen blijft Quick-Step Floors heersen, voor Team Sky en BMC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties