Nys kwam nog geen kilo bij sinds afscheid: "Op een maand één keer frieten? Zelfs dat niet"
Redactie
| 0 reacties

Sven Nys is sinds zijn afscheid als profrenner nog geen kilo bijgekomen

Nys kwam nog geen kilo bij sinds afscheid: "Op een maand één keer frieten? Zelfs dat niet"

Fietsen, lopen, fitness... Sven Nys is nog bijna alle dagen van de week bezig met zijn lichaam in conditie te houden. De 41-jarige Nys let erg fel op zijn voedingspatroon en kwam sinds zijn afscheid zelfs geen kilo bij.

Terwijl heel wat andere gestopte renners het er van nemen na hun carrière, is Nys niets veranderd. "Mijn gewicht is nog hetzelfde als de dag dat ik stopte", aldus Nys. "Ik ben misschien alleen een beetje spieren kwijt. Mijn manier van leven is niet veranderd. Ik let nog altijd op mijn eten en drink slechts sporadisch alcohol."

"Ik heb mijn voedingspatroon aangepast aan de energie die ik verbruik"

En zondigen zit er dus zelfs nauwelijks in voor Nys. "Neen, ik heb mijn voedingspatroon aangepast aan de energie die ik verbruik, dat is in balans. Ik eet dus iets minder. Maar nog even gezond. Op een maand één keer frieten? Zelfs dat niet. Dat is gewoon niet gezond, hé. Ik eet nog altijd even graag pasta als toen ik koerste", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik ga nog naar de kinesist om me te laten masseren. Iedereen wil toch een beetje trots zijn op zijn lichaam en wil niet aftakelen. En mijn filosofie is ook dat ik mensen wil laten bewegen en aan het sporten krijgen. Omdat ik ervan overtuigd ben dat dit je energie geeft en nieuwe kansen creëert. Dat kan je moeilijk gaan verkondigen als je daar met een dikke buik staat", besluit Nys.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties