Opvallend: Wout Van Aert maakt programma met 32 crossen bekend, maar past voor belangrijke afspraak

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Opvallend: Wout Van Aert maakt programma met 32 crossen bekend, maar past voor belangrijke afspraak
Foto: © photonews

Wout Van Aert zal heel wat minder crossen dan in de voorbije winter rijden. Dat heeft alles te maken met het feit dat Van Aert volgend jaar in het klassieke voorjaar te zien zal zijn. Maar hij zal bijvoorbeeld ook passen voor het Europees kampioenschap.

Van Aert heeft een kalender bekendgemaakt met 32 crossen. "In vergelijking met vorig seizoen heb ik een aantal crossen moeten schrappen", vertelt Van Aert op zijn website. "De reden kennen jullie ondertussen. Volgend voorjaar wil ik voor het eerst in mijn carrière deelnemen aan de voorjaarskoersen op de weg. Om niet uitgeblust aan die wedstrijden te beginnen, kan ik niet anders dan af en toe wat rust inbouwen."

"Om niet uitgeblust aan die wedstrijden te beginnen, kan ik niet anders dan af en toe wat rust inbouwen"

32 crossen, maar geen EK voor de wereldkampioen veldrijden. "Niettemin staan er toch nog 32 wedstrijden op de agenda, dus dat valt al bij al mee. Even ter verduidelijking voor wie de kalender van dichterbij bekijkt: ik plan drie rustperiodes: eentje begin november, waardoor ik helaas het Europees kampioenschap mis, één begin december en een laatste begin januari, in de aanloop naar het BK."

"Na het WK in Valkenburg neem ik vijf dagen vakantie met Sarah, waarna ik mijn seizoen zal afsluiten met de wedstrijden in Lille en Hoogstraten (11 februari). Daarna gaat de focus op de weg om, zonder tegenslag, op 24 februari aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad te staan", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties