Sven Nys over crossende zoon Thibau: "Ik oefen geen enkele druk uit. Voor mij telt maar één ding..."

Redactie
| 0 reacties
Sven Nys over crossende zoon Thibau: "Ik oefen geen enkele druk uit. Voor mij telt maar één ding..."

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De opvolging lijkt verzekerd bij de familie Nys. Anderhalf jaar na het afscheid van Sven Nys lijkt zoon Thibau de ambitie te hebben om vader Sven op te volgen. Vorig weekend won de nieuweling meteen in de eerste cross van het seizoen.

"Dat is allemaal relatief. Ze zeggen wel dat hij in mijn voetsporen gaat treden en dat hij veel talent heeft als crosser", zegt Nys daarover in Het Nieuwsblad. "En dat kan allemaal goed zijn, maar voor mij telt maar één ding: dat hij een fantastische hobby heeft die hij ongelooflijk graag doet. Maar als hij volgend weekend zegt dat hij geen goesting heeft om te crossen, dan zal hij ook niet crossen."

De Kannibaal van Baal wil dan ook geen extra druk voor zijn zoon. "Ik oefen geen enkele druk uit. Hij moet gelukkig zijn. En op dit moment is hij echt gedreven, hij wil wielrenner worden. Ik ga dat niet tegenhouden, maar ik zal hem wel doen inzien dat dit niet evident is. En die passie voor de fiets heeft ook een voordeel: het helpt hem door zijn puberteit heen. Hij wordt pas vijftien in november, hé."

Coureur of ... drummer?

Sven en Thibau hebben ook een geweldige band als vader en zoon. "Dit maakt mij zo gelukkig. En of hij nu een coureur wordt of een drummer, het maakt niet uit. Maar wat wij nu meemaken, voelt zo goed. Wij delen dezelfde passie voor de fiets en door dat samen te beleven zijn we zo verbonden met elkaar. Dat is de droom van elke ouder en bij ons lukt dat nu perfect", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties