Sven Nys over vertroebelde relatie met Roger De Vlaeminck: "Ik heb die titel nooit geclaimd, hij moet op hén kwaad zijn"
Redactie
| 0 reacties

Sven Nys heeft zoals Roger De Vlaeminck denkt nooit de titel van beste crosser geclaimd

Sven Nys over vertroebelde relatie met Roger De Vlaeminck: "Ik heb die titel nooit geclaimd, hij moet op hén kwaad zijn"

Sven Nys en Roger Vlaeminck. Beide waren het in hun tijd toppers in hun generatie, maar beste vrienden zijn ze absoluut niet. En toch: "Ik heb nog steeds heel veel respect voor de atleet die hij was", aldus Nys.

"Roger blijft maar doorrazen over mij, ik vind dat eigenlijk wel grappig", steekt Nys van wal in HNB. "Is dat voor een stuk uit frustratie omdat ik veel in de belangstelling sta? Ik heb nochtans nooit kritiek gehad op hem en ik verwijs ook nooit naar het verleden."

Nys denkt dat het wel iets te maken heeft met wie nu de beste' crosser ooit was. "Hij verdedigt natuurlijk zijn broer Erik in de discussie wie nu de beste veldrijder ooit was. Maar ik heb die titel nooit geclaimd, het zijn de mensen die daarmee bezig zijn. Op hén moet hij kwaad zijn. Maar kom, ik heb nog steeds heel veel respect voor de atleet die hij was."

'Geen kopieën maken'

Nys praat dan ook met zijn renners niet over 'de tijd van Sven Nys'. "Ik vergelijk niet en ik wil ook geen kopieën maken van de renner Nys. Anders heb ik met 80 procent van de ploeg binnen de kortste keren boel. Ik ben flexibel, ik kan niet verwachten dat iedereen zo perfectionistisch is als ik. Maar het is wel frustrerend als er meer in een renner zit dan wat hij er zelf wil uithalen. Je wil hen dat doen inzien, maar als dat niet lukt, neem je daar afstand van."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties