Van Avermaet laat zich in Québec vloeren door dubbel feestvierende wereldkampioen Sagan, drie Belgen in de top tien

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Avermaet laat zich in Québec vloeren door dubbel feestvierende wereldkampioen Sagan, drie Belgen in de top tien
Foto: © photonews

De GP van Québec in Canada is voor het tweede jaar op rij gewonnen door wereldkampioen Peter Sagan. De Slovaak klopte WK-concurrenten Greg Van Avermaet en Michael Matthews in een sprint. Voor Sagan was het de 100e zege uit zijn carrière.

Vier renners hadden er zin in Québec en maakten deel uit van de vroege vlucht. Daarbij twee landgenoten met Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) en Baptiste Planckaert (Katusha-Alpecin). Zij werden vergezeld door de nobele onbekende Pier-André Coté (Canadese selectie) en Tyler Williams (Israel Cycling Academy).

Het peloton had wel oren naar een ontsnapping met die vier namen en zo werd er een voorsprong van 10 minuten verzameld. Maar de voorsprong slonk naarmate de finale vorderde en het was Planckaert die als laatste vluchter ingerekend werd door de voorposten van het peloton.

Sagan naar zijn 100e

Heel wat renners, waaronder Sean De Bie (Lotto Soudal), probeerden het nog met een late uitval, maar het werd een sprint. Daarin toonde Sagan zich oppermachtig en sprintte hij naar de 100e zege in zijn profcarrière. Van Avermaet werd tweede voor de Australiër Matthews. Met Tim Wellens (5e) en Sep Vanmarcke (8e) eindigden er nog twee landgenoten in de top 10.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties