Wellens nestelt zich knap in de top vijf in Québec: "Een vreemde koers"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wellens nestelt zich knap in de top vijf in Québec: "Een vreemde koers"

Drie Belgen eindigden in de top tien in de GP van Québec. Greg Van Avermaet moest de duimen leggen voor winnaar Peter Sagan, terwijl Lotto Soudal-renner Tim Wellens op een knappe vijfde plek eindigde.

Het eerste deel van het Canadese tweeluik zit er zo op voor WK-ganger Wellens. "Het was een harde koers en het was ideaal dat Tosh vooraan zat, zodat wij niets hoefden te doen", vertelt de Truienaar bij zijn team. "Het was ook een vreemde koers, want er waren momenten dat er gedemareerd kon worden. Maar iedereen wist dat het weinig zou uitmaken dus niemand heeft zelfs een poging gewaagd."

'Goede benen'

Wellens werd dan door zijn ploegmaats naar voor geloodst. "In de finale hebben Sean en Jasper mij naar voren gebracht, en Tony, Tiesj en ik hebben de sprint gereden. Ik had goede benen, ik heb me de hele dag goed gevoeld en ik kon dan ook een mooie vijfde plaats behalen."

"Dat was geen gewone sprint, omdat het toch licht bergop ging, maar er was vandaag niets anders te doen dan sprinten. Ik denk dat ik tevreden kan zijn met de vijfde plaats", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties