Wereldkampioen Peter Sagan heeft magische grens bereikt: "100 is speciaal, maar het is nooit genoeg"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wereldkampioen Peter Sagan heeft magische grens bereikt: "100 is speciaal, maar het is nooit genoeg"
Foto: © photonews

Er viel weinig te beginnen tegen Peter Sagan in de GP van Québec, waar de Slovaak voor het tweede jaar op rij het zegegebaar mocht maken. En het was een unieke overwinning, want het was de 100e uit zijn nog prille carrière.

"Op het einde was het resultaat en de manier van koersen erg vergelijkbaar met vorig seizoen, zelfs met Uran die in het slot nog in de aanval trok", vertelde Peter Sagan na de wedstrijd. "In de finale was er tegenwind, maar ik besloot toch om van ver aan te gaan. Het was een lange sprint en de harde kilometer die opliep, maakte het zwaar."

De man die binnen twee weken op zoek gaat naar een derde wereldtitel op rij bedankte zoals gewoonlijk zijn ploegmaats. "Ze hebben fantastisch werk geleverd. We zaten heel de tijd vooraan en hebben in de drie plaatselijke rondjes gecontroleerd."

100

Voor Sagan was het zijn 100e zege bij de profs. "100 is een speciaal nummer, maar het is nooit genoeg. Je mag niet op je lauweren rusten en altijd meer willen. Ik zal het zondag zeker opnieuw proberen, maar je hebt altijd een dosis geluk nodig. We zullen wel zien wat het geeft in Montréal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties