Afscheid door de grote poort, Alberto Contador reageert na ritwinst op de Angliru
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Alberto Contador in de wolken door afscheid door de grote poort in Vuelta

Afscheid door de grote poort, Alberto Contador reageert na ritwinst op de Angliru
Foto: © photonews

Alberto Contador kon zich geen mooier afscheid van de wielersport wensen. In de laatste bergetappe van de Ronde van Spanje schreef hij de rit naar de Angliru op zijn naam. "Dit was een onvergetelijke maand", aldus Contador.

"Dit was een zeer speciale dag voor mij", aldus Contador. "Het is moeilijk om op een betere manier afscheid te nemen dan met winst in deze wedstrijd. Het was een geweldige Vuelta, zelfs al sta ik niet op het podium. Maar als ik nu nog zou meestrijden voor het podium, dan had ik op een heel andere manier gereden."

'Erg speciaal'

Voor Contador was het een voorlaatste keer genieten van alle fans. "Ik wist dat het erg speciaal zou worden, want heel wat mensen zouden naar de etappe kijken. Ik wilde absoluut winnen op de Angliru. Toen ik over de streep reed, dacht ik: missie geslaagd. Het podium zat er niet in, maar dat is niet belangrijk. Het belangrijkste is dat ik met deze overwinning mijn carrière beëindig."

"Dit was een opmerkelijke maand, een onvergetelijke", vervolgt de Spanjaard. "Ik zal in de toekomst altijd herinnerd worden met het feit dat ik op mijn laatste wedstrijddag kon winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties