Na ritzeges in elke Grote Ronde vindt Tyler Farrar het op 33-jarige leeftijd welletjes geweest

Bart Ver Elst
| 0 reacties

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alberto Contador rijdt vandaag zijn laatste koers als profrenner, maar volgend seizoen zal er ook een andere grote naam niet meer te zien zijn in het peloton. De 33-jarige Tyler Farar heeft besloten om het wielrennen voor bekeken te houden.

Farrar maakte destijds furore in de massasprints en won onder meer etappes in de Giro, Vuelta en Tour. De laatste jaren was het echter allemaal wat minder bij de Amerikaanse renner. En dus heeft de ploegmaat van Serge Pauwels besloten om er een punt achter zetten. Ondanks het feit dat zijn contract nog tot eind 2018 liep.

"Ik heb mijzelf altijd voor de volle 100 procent gegeven in het wielrennen, als sprinter en als ploegmaat", aldus de renner tegenover Peloton Magazine. "Maar toen ik me realiseerde dat ik niet meer op het niveau kon rijden dat ik van mezelf verwachtte, wist ik dat het tijd was om te stoppen."