10 op 21: Belgische dominantie (met dank aan Quick-Step Floors en Lotto Soudal) in de Ronde van Spanje
Redactie
| 0 reacties

Belgische ploegen Quick-Step Floors en Lotto Soudal winnen 10 van de 21 ritten in de Vuelta

10 op 21: Belgische dominantie (met dank aan Quick-Step Floors en Lotto Soudal) in de Ronde van Spanje
Foto: © photonews

De laatste Grote Ronde van het seizoen zit erop. De Vuelta werd gewonnen door Chris Froome, maar de koers werd (naast de aanvalsdrift van Alberto Contador) gekleurd door twee Belgische teams: Lotto Soudal en Quick-Step Floors.

Van de 21 ritten in de Vuelta werden er maar liefst 10 door de twee Belgische ploegen gewonnen. Quick-Step Floors was de slokop met 6 ritzeges, Lotto Soudal fleurde het seizoen op met 4 ritzeges. En alsof dat niet genoeg was, schoten onze landgenoten ook drie keer raak. Met dank aan Yves Lampaert, Sander Armée en eeuwige aanvaller Thomas De Gendt.

Lang hoefden we niet te wachten op een eerste ritzege. Na de gewonnen ploegentijdrit van BMC bezorgde Lampaert de ploeg van Patrick Lefevere al meteen een ritzege door in de laatste kilometers uit te pakken met een straffe solo. En nog voor de eerste rustdag stond de zegeteller bij Quick-Step al op drie. Met dank aan Julian Alaphilippe en Matteo Trentin.

Lotto Soudal had voor de eerste rustdag slechts één keer raak geschoten. Tomasz Marczynski was de beste van de vluchters en dat gaf de Lotto Soudal-renners duidelijk vleugels. Een week later won de Pool nog een rit en in de slotweek werd het aantal overwinningen in de Vuelta nog verdubbeld naar vier stuks. Een geweldige opsteker na een matig voorjaar en een teleurstellende Tour zonder ritwinst.

Sander Armeé pakte de mooiste overwinning uit zijn carrière. De 31-jarige Herentenaar bleef in een bergrit Alexey Lutsenko voor. Thomas De Gendt sprintte een dag later naar de zege en zorgde voor een huzarenstukje door de 14e Belg te worden die een rit heeft gewonnen in Giro, Tour én Vuelta.

Maar ook voor Quick-Step Floors was het feest verre van afgelopen. Trentin schoot in de tweede week nog twee keer raak en won bovendien de slotrit naar Madrid. Enige smet: Trentin ging niet met de groene puntentrui aan de haal. Die was voor eindwinnaar Chris Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties