Amerikaanse missie al bij al geslaagd voor Rob Peeters na nieuwe podiumplek: "Dat verlies is zeker niet dramatisch"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Amerikaanse missie al bij al geslaagd voor Rob Peeters na nieuwe podiumplek: "Dat verlies is zeker niet dramatisch"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De meeste grote namen waren dit weekend op de afspraak op de Brico Cross in Eeklo. Maar van Rob Peeters was er geen sprake. Hij koos voor twee crossen in de Verenigde Staten om er belangrijke UCI-punten te sprokkelen.

Peeters werd zaterdag tweede, zondag moest hij het met een derde plaats doen. "Ik was net als zaterdag goed gestart en heb geprobeerd de wedstrijd in handen te krijgen", aldus de crosser bij zijn team. "Het was op dit parcours echter heel moeilijk om weg te blijven. Je kon wel eens een kloofje slaan, maar in het tweede deel van de omloop kwamen de achtervolgers altijd terug."

Latere winnaar Kerry Werner ging er al snel vandoor. "Stephen (Hyde) en ik keken naar elkaar en ook de andere renners hielden de benen stil. Al snel was de kloof gegroeid tot twintig seconden", aldus Peeters, die het nog probeerde in de laatste ronde. "Ik reed zo hard als ik kon, maar ik kreeg Hyde er niet meer af en hij wou ook niet meer overnemen."

80 UCI-punten

"Zelfs niet toen we op een halve ronde van het einde naderden tot op 7 seconden. In het slot plaatste hij toch nog een versnelling en kreeg ik het moeilijk", zegt onze landgenoot, die dit weekend 80 UCI-punten verdiende. "Het verschil is beperkt, dus dat verlies is zeker niet dramatisch. Het was ook heel moeilijk om hier het verschil te maken, maar het gevoel zit goed. Ik zat altijd attent mee voorin en reed rond met wat overschot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties