Belgen nemen het op voor Van Avermaet: "Als Sagan dan eens verliest, hangt hij het klein kind uit"

Redactie
| 0 reacties
Belgen nemen het op voor Van Avermaet: "Als Sagan dan eens verliest, hangt hij het klein kind uit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan won vrijdag nog in Québec, maar was na de koers van zondag in Montréal erg gefrustreerd. De Slovaak kreeg in de achtervolging op de vluchters geen steun van onder meer Van Avermaet en Matthews. Met een cynisch applausje tot gevolg.

"Hij moet zich niet verongelijkt voelen. Heel het jaar doet hij alsof wielrennen voor hem niet meer is dan een hobby. Maar als hij dan eens verliest, hangt hij het klein kind uit", reageerde één van de Belgen in Montréal bij Het Nieuwsblad. "Hij zal wat nerveus zijn voor het WK", zei een andere landgenoot dan weer over het gedrag van Sagan.

Nervositeit

Het mag duidelijk zijn. Sagan en Van Avermaet zijn dé topfavorieten voor het WK in Bergen en hielden elkaar in de Canadese koersen constant in de gaten. En bij gebrek aan een extra kopman bij de Slovaken, weet Sagan dat zo'n situatie hem op het WK duur kan komen te staan.

Ook bondscoach Kevin De Weert reageerde al op het 'incident'. "Dat ze elkaar opzoeken, is niks nieuws onder de zon", klinkt het. "Ze zijn de besten van de wereld. Dan kruisen hun paden automatisch. Mochten ze in Bergen samen wegrijden, dan ben ik er zeker van dat ze wel doorrijden tot op de meet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties