De verrassing in de Belgische WK-selectie? "Als je mij vraagt of er een kans is dat ik wereldkampioen word, dan moet ik toch ja zeggen"

Redactie
| 0 reacties
De verrassing in de Belgische WK-selectie? "Als je mij vraagt of er een kans is dat ik wereldkampioen word, dan moet ik toch ja zeggen"

Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert mogen dan wel dé speerpunten van de Belgische selectie zijn op het WK, toch is er nog een andere Belg die zijn goede benen niet kan verstoppen. Tim Wellens blaakt van het vertrouwen na winst in de GP van Wallonië.

De Limburger kent zijn rol in de Belgische selectie voor het WK in Bergen. "Uiteraard zal ik mij schikken naar de orders van de bondscoach", opent Wellens in HNB. "Ik ken mijn taak trouwens al. De hele ploeg rijdt in dienst van Greg en Phil. Ik dus ook. Maar ik zal niet vanaf kilometer nul moeten werken. Ik ga anticiperen. Zoveel is zeker."

Ook in de Canadese koersen liep het lekker voor Wellens. "Het WK is nog wel 60 kilometer langer dan hier, maar ook die afstand heb ik onder de knie. Ik heb de voorbije weken extra lange trainingen ingelast, vaak zelfs langer dan de 276 kilometer van in Bergen."

Wereldkampioen

"Ik schik mij op het WK naar de hiërarchie", benadrukt Wellens. "Het palmares van Gilbert en Van Avermaet is nog steeds van een andere orde dan dat van mij. Maar als je mij vraagt of er een kans is dat ik wereldkampioen word, dan moet ik toch ja zeggen. Als ik aanval en de favorieten kijken naar elkaar, dan weet je nooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties