Italianen rekenen op Vuelta-veelwinnaar Trentin én maar liefst vier andere speerpunten op WK in Noorwegen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Italianen rekenen op Vuelta-veelwinnaar Trentin én maar liefst vier andere speerpunten op WK in Noorwegen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook Italië heeft het huiswerk af voor het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen. En de Italianen rekenen maar liefst op vijf namen voor een mogelijke wereldtitel.

Italië kon voor het laatst een wereldkampioen afleveren op het WK in 2008. Toen mocht Alessandro Ballan een jaar lang de regenboogtrui dragen. Maar Italië levert maar liefst vijf speerpunten af voor de wegrit in Bergen. Zo krijgen Matteo Trentin, Elia Viviani, Gianni Moscon, Diego Ulissi en Sonny Colbrelli een beschermde status bij de Italianen.

Trentin won recent nog vier ritten in de Vuelta, terwijl ook Elia Viviani de laatste weken zijn goede vorm etaleerde. Ulissi won dan weer in Montréal, terwijl Colbrelli vandaag nog mocht juichen in eigen land. Moscon (Team Sky) is dan weer één van de grootste Italiaanse talenten en werkt ook de tijdrit af.

Ook Daniele Bennati (Movistar), Alberto Bettiol (Cannondale-Drapac), Alessandro De Marchi (BMC) en Salvatore Puccio (Sky) kregen een uitnodiging voor het WK in de bus. Enkele andere grote namen zoals Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) en Fabio Aru (Astana) zijn er dan weer niet bij in Noorwegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties