Toon Aerts heeft één wens voor de komende winter, maar blijft nuchter: "Drie zeges hadden nooit zoveel voorgesteld als Europese titel daar niet bij was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Toon Aerts heeft één wens voor de komende winter, maar blijft nuchter: "Drie zeges hadden nooit zoveel voorgesteld als Europese titel daar niet bij was"

Eén van de namen om het komende veldritseizoen opnieuw naar uit te kijken is ongetwijfeld Europees kampioen Toon Aerts. De crosser van Telenet Fidea hoopt even goed te doen als vorig seizoen.

Aerts startte in Eeklo met een 9e plek. "Er waren goede en slechte dingen in Eeklo", vertelt Aerts bij Wielerkrant.be. "Ik had een heel goede start. Maar dan heb ik mezelf een beetje opgeblazen. Het echte crossritme is nog niet volledig terug. Dat was vooraf te verwachten. Door die eerste wedstrijd te rijden, komt dat echter snel terug."

Even goed doen als vorig jaar is de boodschap bij de Europese kampioen. "Ik denk dat ik vorig jaar bewezen heb dat ik in de klassementen mijn streng kan trekken. Ik stond overal in de top vijf toen ik mezelf blesseerde (in Fiuggi, red.). Ik hoop gewoon dat ik vorig seizoen kan overdoen."

"Ik wil af en toe meedoen voor de overwinning en natuurlijk zoveel mogelijk op het podium staan"

"Vorig jaar behaalde ik drie overwinningen, maar die drie zeges hadden nooit zoveel voorgesteld als die Europese titel daar niet bij was. Die Europese trui is even veel waard als drie overwinningen. Vijf overwinningen zal wellicht niet lukken", bekent Aerts. "Ik wil af en toe meedoen voor de overwinning en natuurlijk zoveel mogelijk op het podium staan."

Al heeft de Europese kampioen nog één wens voor de komende winter: slecht weer en zware parcoursen. "Bij een droge winter zal het moeilijk worden voor mij. Het is al twee jaar geleden dat we nog eens door de modder moesten ploegen. Ik heb nog altijd moddertubes liggen die normaal al lang versleten moesten zijn", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties