Wanty-Groupe Gobert komt met (al bij al geruststellende) update na akelige valpartij van Jérome Baugnies

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wanty-Groupe Gobert komt met (al bij al geruststellende) update na akelige valpartij van Jérome Baugnies
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jérome Baugnies werd na een valpartij in de GP van Wallonië van woensdag meteen afgevoerd naar het ziekenhuis in Luik. De onfortuinlijke renner van Wanty-Groupe Gobert onderging er een operatie, maar stelt het al bij al goed.

Baugnies brak bij die valpartij zijn achtste thoracale wervel van de rug. De operatie verliep echter goed. "Alles evolueert in de positieve richting. Donderdag zal een controlescan toelaten om te bevestigen dat de operatie goed is verlopen, zodat Jérôme snel naar huis kan terugkeren", aldus ploegdokter Joost De Maeseneer.

'Geen gevaar voor vervolg carrière'

"Dankzij de medische vooruitgang de laatste jaren is dit soort operatie veel meer doeltreffend dan vroeger. Jérôme zal enkele weken een korset moeten dragen, maar er is geen gevaar voor zijn mobiliteit, noch voor het vervolg van zijn carrière", stelt De Maeseneer iedereen gerust.

Al wacht er de renner wel een lange revalidatie. "Het zal meerdere maanden duren voor hij de competitie kan hervatten, maar herbeginnen bij de opening van het wielerseizoen 2018 is een haalbare kaart", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties