De 50e overwinning is een feit voor Quick-Step Floors na winst in Kampioenschap van Vlaanderen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De 50e overwinning is een feit voor Quick-Step Floors na winst in Kampioenschap van Vlaanderen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp is gewonnen door de Colombiaanse sprinter Fernando Gaviria. De sprinter van Quick-Step Floors boekte inmiddels de 50e zege van zijn ploeg dit seizoen.

Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale) was de enige Belgische WK-ganger in Koolskamp. De Belgische kampioen had er zin in en trok al vroeg in de aanval. Het werd een familieritje, want Naesen kreeg jongere broer Lawrence mee. Zij kregen het gezelschap van vijf andere renners.

Een gretige Oliver Naesen dunde de kopgroep steeds meer uit, maar op 15 kilometer van de streep werden de vluchters tijdens de plaatselijke ronden ingerekend door het peloton. In de slotkilometers ging het tempo fors de hoogte in, met dank aan Lotto Soudal, Quick-Step Floors en Dimension Data.

Toch Gaviria

Quick-Step leek in de laatste twee kilometers wel érg ver te zitten met sprinter Fernando Gaviria, maar die kwam er na een hectische sprint - met valpartij in de laatste kilometer - toch nog goed uit. Hij was nipt sneller dan de Nederlander Dylan Groenewegen en Lotto Soudal-Belg Jasper De Buyst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties