Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert zullen niet rijk worden van een eventuele regenboogtrui

Redactie
| 0 reacties
Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert zullen niet rijk worden van een eventuele regenboogtrui
Foto: © photonews

Binnen anderhalve week staat in het Noorse Bergen het wereldkampioenschap op de weg op het programma. Eén ding is zeker: van een wereldtitel en bijhorende regenboogtrui zal een renner niet rijk worden.

De winnaar van het WK mag een jaar lang de prestigieuze regenboogtrui dragen, maar een financiële voltreffer is het allerminst. De winnaars bij de mannen én de vrouwen krijgen een premie van 7.667 euro. Peanuts vergeleken met andere sporten en bovendien slechts 112 euro meer dan de renner die zaterdag de GP Impanis-Van Petegem Classic wint, rekende Het Nieuwsblad uit.

Grootste deel naar ploegentijdrit

Het totale prijzengeld in Bergen bedraagt 237.472 euro, maar het grootste deel daarvan gaat naar de ploegentijdrit. Daar krijgen de winnende teams bij de mannen en vrouwen 33.333 euro. De ploeg die zilver pakt krijgt 20.833 euro, de bronzen plak houdt 16.666 euro aan het WK.

Al krijgt een mogelijke Belgische winnaar wel nog een premie van de Belgische wielerbond. Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert of een andere landgenoot mag in dat geval 50.000 euro op de bankrekening bijschrijven. Bij de vrouwen krijgt een Belgische winnares 25.000 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties