Lefevere blijft voorzichtig en toch: "Denk je dat Froome in zijn eentje alles gaat veranderen?"

Redactie
| 0 reacties
Lefevere blijft voorzichtig en toch: "Denk je dat Froome in zijn eentje alles gaat veranderen?"

Quick-Step Floors kan zondag voor de vierde keer wereldkampioen worden in de ploegentijdrit, maar ook Patrick Lefevere weet dat dat geen sinecure wordt. "Op papier zijn Sky en BMC misschien wel sterker", bekent hij.

Vorig jaar kroonde Quick-Step Floors zich nog tot wereldkampioen. Maar toen was onder meer Tony Martin daar nog bij. Der Panzerwagen verkaste echter naar Katusha-Alpecin. En ook Marcel Kittel, uit vorm, is er niet bij in Noorwegen.

"Ik maak mij sterk dat we opnieuw een sterke ploeg hebben. Als ik Jack (Bauer) zag brommeren in Canada, ben ik gerust", aldus Patrick Lefevere in HNB. Toch blijft hij realistisch. "Ik wil op voorhand geen afbreuk doen aan mijn jongens, maar het wordt lastig. We zijn wat verzwakt. Op papier zijn Sky en BMC misschien wel sterker."

Froome en co

Is Team Sky dan dé favoriet? "In Valkenburg, Ponferrada en Firenze lag er ook een helling op het parcours. Er wordt veel gepraat over Team Sky, maar vorig jaar reden ze ook met Kwiatkowski, Thomas en Kiryienka en werden ze vierde op bijna een minuut. Denk je dat Froome in zijn eentje alles gaat veranderen? In een ploegentijdrit gaat het niet om de individuele sterke tijdrijders, maar om de cohesie tussen de zes", weet de teammanager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties