Lefevere spreekt duidelijke taal over WK ploegentijdrit: "Meer dan een gaatje in een zere tand vult het toch niet"

Redactie
| 0 reacties
Lefevere spreekt duidelijke taal over WK ploegentijdrit: "Meer dan een gaatje in een zere tand vult het toch niet"

Het WK ploegentijdrijden blijft voor heel wat teams een moeilijk punt. Heel wat teams haken af omdat het een financiële opdoffer en dus te weinig opbrengt. Patrick Lefevere stelt zich dan ook vragen bij de toekomst van de discipline.

Twaalf maanden geleden kregen de (WorldTour)ploegen nog een onkostenvergoeding van 2.000 euro, inmiddels is dat opgetrokken tot 8.500 euro. "Een kleine geste", aldus Patrick Lefevere in HLN. "Maar meer dan een gaatje in een zere tand vult het toch niet."

"Een trip van 4.500 kilometer en bootovertocht van 16 uur met alle auto's en vrachtwagens, volgestouwd met materiaal. De vluchten van renners en personeel. De kosten van de drie aan elkaar grenzende B&B's die we in de buurt van startplaats Ravnanger hebben geboekt. Tel maar op. Het blijft een dure onderneming."

Forfait?

En dus weet Lefevere niet of zijn ploeg er ook in de toekomst nog aan de start zal staan. "Een forfait was bij ons nog niet aan de orde. Maar misschien komt die tijd nog wel", grinnikt hij. "En een WK ploegentijdrijden met slechts drie teams kan toch nooit de bedoeling zijn?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties