OFFICIEEL: Trek-Segafredo en Orica-Scott kiezen voor jong geweld en stellen nieuwe aanwinsten voor

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Trek-Segafredo en Orica-Scott kiezen voor jong geweld en stellen nieuwe aanwinsten voor
Foto: © photonews

Trek-Segafredo en Orica-Scott hebben vrijdag nieuwe renners aan hun selectie toegevoegd. Orica-Scott geeft een jonge Australiër de kans in de WorldTour, terwijl Trek-Segafredo er een Deen bij heeft.

De jonge Lucas Hamilton, winnaar van de Tour d'Alsace dit jaar, tekende tot eind 2020 bij Orica-Scott. Hij komt over van opleidingsploeg Mitchelton-Scott. "Ik kijk er naar uit om bij zo'n fantastische ploeg te mogen rijden", aldus Hamilton. "Het was altijd een droom van mij om in de WorldTour te rijden en ik ben erg gelukkig dat dit dan nog wel bij een Australische ploeg is."

Deense klimmer voor Trek-Segafredo

En ook Trek-Segafredo koos voor jong geweld met Niklas Eg. Hij komt over van Team Virtu Cycling en tekende voor twee seizoenen bij de ploeg van Jasper Stuyven. "Bij Trek-Segafredo tekenen is een droom die uitkomt", aldus de 22-jarige Deen.

"Dit is een grote kans voor mij, zowel als renner als mens. Hier staat een geweldige structuur op poten, dus ik denk niet dat er een betere ploeg is om mezelf verder te ontwikkelen. Op lange termijn droom ik van een hoog niveau in de Grote Rondes. Ik wil graag op het klassement mikken in rittenkoersen, dus daar kijk ik erg naar uit", besluit Eg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties