Teammanager van Mathieu van der Poel niet akkoord met Sven Nys: "Met dat geld kan ik een heel jaar lang een Amerikaan in België opleiden"

Redactie
| 0 reacties
Teammanager van Mathieu van der Poel niet akkoord met Sven Nys: "Met dat geld kan ik een heel jaar lang een Amerikaan in België opleiden"

De twee komende weekends zijn er de Wereldbeker-crossen in de Verenigde Staten, maar niet iedereen is opgezet met de wedstrijden over de grote plas. De kosten voor de ploegen zijn dan ook vrij groot.

Sven Nys gaat met een hele delegatie richting de VS met als kostprijs een slordige 40.000 euro. Christoph Roodhooft, ploegmanager van Mathieu van der Poel, spreekt dan weer over 25.000 euro bij zijn team. Is het dat geld wel waard? "Natuurlijk moet je dat doen. Dit is onwaarschijnlijk belangrijk voor de groei van het veldrijden", zegt Sven Nys in HNB.

'Meer kansen'

"Wie dat niet ziet, begrijpt er niets van. Alleen al in Chicago heb je elke week wedstrijden, met 700 deelnemers per weekend. Door de Wereldbeker naar hier te halen, krijgt de sport kansen", vervolgt de ploegmanager van Telenet Fidea.

Maar daar is Roodhooft niet helemaal akkoord mee. "Kan allemaal wel zijn. Maar waarom zie ik al die Amerikanen dan niet aan de kant staan tijdens de wedstrijd? Trouwens: met het geld dat deze reis ons kost, zou ik een jonge Amerikaan een heel jaar lang in België kunnen opleiden. Zou de sport in Amerika daar niet meer mee gediend zijn?", vraagt hij zich af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties