Tom Boonen tipt deze verrassende naam bij de Belgen voor het WK: "Wat hij woensdag deed, was een beetje 'Merckxiaans'"

Redactie
| 0 reacties
Tom Boonen tipt deze verrassende naam bij de Belgen voor het WK: "Wat hij woensdag deed, was een beetje 'Merckxiaans'"

Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert zijn de twee kopmannen in de Belgische selectie voor het WK, maar ons land levert buiten die twee nog een sterke delegatie af. Tom Boonen blikt vooruit op het wereldkampioenschap.

De voormalige wereldkampioen geeft ons land kansen op goud. "Als wij geen kans hebben, dan heeft niemand een kans", opent Boonen bij Sporza. "We hebben een brede, sterke ploeg. Zoals altijd is een WK een beetje een loterij. Meestal zijn het wel de sterksten die overblijven, maar dan nog is het altijd een beetje gokken. Er is een aantal Belgen heel goed bezig."

En dan doelt Boonen vooral op Wellens. "Wat Tim Wellens woensdag heeft gedaan in de GP de Wallonie was een beetje 'Merckxiaans'. Zeker op dat parcours. Ik heb die koers een aantal keer gereden en het is zeker niet gemakkelijk om daar in de finale zo ver weg te geraken."

"Mijn favoriet is Tim Wellens. Gewaagd, maar hij is goed bezig"

Eén ding is zeker: de Belgen zullen de koers hard moeten maken. "Zoals elk WK zal het in het begin hard gaan en zal de koers daarna in zijn plooi vallen. Er zal een ploeg moeten rijden en spijtig genoeg zal er dan naar de Belgen worden gekeken, omdat we twee, drie renners in het vuur hebben die ver kunnen komen."

"Dan is het zaak om iemand mee te sturen, maar meestal lukt dat niet omdat de andere ploegen geen Belgen willen laten rijden. Dus er een lange wedstrijd van maken is misschien een oplossing. Niemand laten rijden en twee renners opofferen om de boel bijeen te houden. Mijn favoriet is Tim Wellens. Gewaagd, maar hij is goed bezig", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties