Veelbesproken nummer drie uit de Tour van 2002 in staat van verdenking gesteld na verdacht overlijden zoon
Redactie
| 0 reacties

Ex-nummer drie van de Tour Raimondas Rumsas mogelijk betrokken bij overlijden van zoon

Veelbesproken nummer drie uit de Tour van 2002 in staat van verdenking gesteld na verdacht overlijden zoon
Foto: © photonews

In mei van dit jaar overleed de beloftevolle Litouwse wielrenner Linas Rumsas op amper 21-jarige leeftijd. Hij was de zoon van voormalige profwielrenner Raimundas Rumsas. Die is nu verdacht bij het overlijden van zijn zoon.

Linas Rumsas werd op 2 mei 2017 bewusteloos gevonden. De jonge renner werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp kwam te laat. Het was een verdacht overlijden van de 21-jarige renner en dus opende het gerecht in het Italiaanse Lucca recent een onderzoek naar de betrokkenheid van andere personen.

Zo werden de woningen van de ploegleider en van vader en ex-renner Raimundas volgens doorzocht. In het huis van zijn vader werden verboden producten en medicatie gevonden. Daarom is zijn vader in staat van verdenking gesteld door het parket, aangezien zoon Linas mogelijk overleed aan de gevolgen van dopinggebruik.

'Niet onbesproken figuur'

Vader Raimundas Rumsas was zelf een veelbesproken figuur in zijn carrière. In 2002 werd hij derde in de Tour de France, maar na diezelfde Tour werd de mobilhome van Rumsas en zijn vrouwen tegenhouden. Er werden toen heel wat verboden producten gevonden. In de Giro van 2003 werd Rumsas zelf betrapt op het gebruik van doping.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5021 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties