Wie staat er dit seizoen op? "Van der Poel en Van Aert zijn nu eenmaal natuurtalenten"

Redactie
| 0 reacties
Wie staat er dit seizoen op? "Van der Poel en Van Aert zijn nu eenmaal natuurtalenten"

De eerste cross van het seizoen is gereden. Nu is het uitkijken naar de Wereldbeker in de Verenigde Staten. Te beginnen met komende zondag in Iowa. Iedereen verwacht dit seizoen een tweestrijd tussen de 'Grote Twee', al hoopt Sven Vanthourenhout ook op andere namen.

"Iedereen verwacht natuurlijk dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert opnieuw hun talent zullen bevestigen", vertelt bondscoach Sven Vanthourenhout bij HLN. "Maar ik hoop echt dat de jongens van de tweede rij conditioneel opnieuw een stap voorwaarts kunnen zetten en ons zo een zeer boeiend veldritseizoen bezorgen."

Aan wie denkt de bondscoach dan? "Ik denk dan meteen aan jongens als Toon Aerts, Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck", vervolgt de ex-ploegleider van Telenet Fidea. "Van der Poel en Van Aert zijn nu eenmaal natuurtalenten en je kan niet van iedereen verwachten dat ze net als die twee er zo snel staan op het hoogste niveau."

Hermans en Iserbyt

Maar ook van de Belgische jonkies verwacht Vanthourenhout iets. "Ook van Quinten Hermans verwacht ik, in zijn eerste profjaar, het één en ander. Net als van Eli Iserbyt. Zondag staat met de Wereldbekercross van Iowa een eerste belangrijke afspraak op de agenda, maar zo zijn er nog wel meer in het hele seizoen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties