Dé verrassing in Iowa was een neoprof van Telenet Fidea: "Dit had ik echt niet verwacht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dé verrassing in Iowa was een neoprof van Telenet Fidea: "Dit had ik echt niet verwacht"

Dat Mathieu van der Poel de eerste Wereldbeker in Iowa op zijn naam zou schrijven, was al na ongeveer één ronde duidelijk. Voor de tweede plek was er nog een leuke strijd te zien tussen Laurens Sweeck en Quinten Hermans. Die laatste, een neoprof, werd derde.

Vrijdag toonde Hermans al dat de vorm meer dan goed zat in een voorbereidende cross in Iowa. "Het was heel erg lastig, maar ik voelde vrijdag al dat de vorm heel goed was. Ik had dit echt niet verwacht", vertelde Quinten Hermans meteen na de cross. "Ik moet er altijd een beetje in komen, maar vrijdag was de perfecte voorbereiding. Ik had dat nodig om vandaag in topvorm te zijn."

Mathieu van der Poel was 'outstanding'. Probeerde Hermans hem te volgen? "Misschien tien seconden, maar dat was ook alles", lacht hij. "Ik heb het geprobeerd om terug te komen, maar hij reed gewoon te snel. Dan kan ik gewoon niet volgen. En die bochtentechniek, dat is fantastisch. Ik had met Laurens de perfecte compagnon om met twee voor het podium te gaan."

"Ik ben al heel blij dat ik dit heb kunnen doen"

Alleszins was het een veelbelovend begin voor de neoprof van Telenet Fidea. "Ik ben al blij met deze derde plaats. Laten we zien wat er volgende week gebeurt en dan moet ik hard blijven werken. Ik ben al heel blij dat ik dit heb kunnen doen", besluit Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties