Mathieu van der Poel reageert na winst en ware demonstratie in Wereldbeker van Iowa

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mathieu van der Poel reageert na winst en ware demonstratie in Wereldbeker van Iowa

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er stond net als in Eeklo geen maat op Mathieu van der Poel in de Wereldbeker van Iowa. De Nederlander liet de concurrentie al snel achter zich en pakte opnieuw een heel gemakkelijke zege.

"Het was afzien", bekende Mathieu van der Poel na afloop voor de camera's. "Ik denk dat de warmte de grootste tegenstander was. In het begin viel het goed mee, omdat ik met koelvesten naar de start was gereden. Maar het werd ronde per ronde warmer en warmer."

Al snel was het duidelijk dat de koers in een beslissende plooi lag. van der Poel was net als in Eeklo al heel snel gaan vliegen. "Het was de bedoeling om goed weg te zijn, maar niet om zo snel alleen te zitten. Tom Meeusen was goed aan het afstoppen, dus dat gaatje kon ik moeilijk laten dicht rijden."

Voluit gaan

Toch verliep de wedstrijd niet helemaal vlekkeloos. "Ik heb enkele problemen met mijn ketting en derailleur gehad, dus het kostte wel wat krachten om opnieuw in mijn tempo te komen. Op dit parcours ga je automatisch voluit gaan op die bergjes. De cross in Waterloo? We gaan voor die drie op drie. De conditie is super goed, dus dat moet ik proberen aan te houden", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties