OFFICIEEL: Team Sky wapent zich met talentvolle Nederlander voor het klassieke voorjaar
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Dylan Van Baarle verlaat Cannondale-Drapac voor Team Sky

OFFICIEEL: Team Sky wapent zich met talentvolle Nederlander voor het klassieke voorjaar

Team Sky heeft opnieuw een knappe inkomende transfer voorgesteld. De ploeg van Chris Froome versterkte de kern voor het klassieke voorjaar met de Nederlandse renner Dylan van Baarle.

Van Baarle maakt de overstap van het Amerikaanse Cannondale-Drapac, de ploeg van Sep Vanmarcke. "Ik kijk enorm uit naar de komende twee seizoenen", zegt een blij van Baarle. "Het is een droom die uitkomt en een mooie stap in mijn carrière. Ik heb de laatste jaren tegen Team Sky gereden en het is wellicht de beste ploeg van de wereld."

De Nederlander wordt volgend seizoen uitgespeeld in de klassiekers. "Ik hoop dat ik daar goede resultaten kan halen. Maar ik wil mezelf ook blijven ontwikkelen in rittenkoersen van een week, want ik heb een goede tijdrit in de benen."

Van Baarle werd dit jaar 4e in de Ronde van Vlaanderen, vorig jaar werd hij 6e. "Dat gaf me enorm veel motivatie. Ik was teleurgesteld dat ik niet op het podium geëindigd was, maar na enkele weken besefte ik dat ik blij was om in die positie te verkeren. De komende jaren wil ik nog beter doen. Ik wil het podium halen in een klassieker zoals de Ronde of Roubaix. Dat is mijn hoofddoel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties