Sven Nys bekent: "Misschien is hij wel straffer dan Sven Nys. Wat hij op deze leeftijd doet, heb ik nooit gedaan"
Redactie
| 0 reacties

Sven Nys denkt dat Mathieu van der Poel straffer zal worden dan hij was

Sven Nys bekent: "Misschien is hij wel straffer dan Sven Nys. Wat hij op deze leeftijd doet, heb ik nooit gedaan"

Het is nu al duidelijk dat er één naam op weg is om de komende veldritwinter te domineren. Mathieu van der Poel duldde ook in de Wereldbeker van Iowa geen tegenspraak en won met veel overtuiging. En dat leidt tot veel lof bij Sven Nys.

Op de vraag of van der Poel de komende veldritwinter gaat domineren, is Nys duidelijk. "Het ziet er naar uit, ja. Zo'n crossseizoen heeft natuurlijk altijd wel verrassingen en zal af en toe wat andere winnaars opleveren. Maar Mathieu zal de rode draad doorheen het seizoen worden", vertelt Nys bij Joe FM. "Dat is wel duidelijk. Hij is niet alleen conditioneel heel sterk, maar ook technisch de beste."

"Hij neemt voorsprong in een afdaling, met over balkjes te springen. Het is gewoon een fenomeen. Zet hem op een fiets en hij wint wedstrijden in eender welke discipline. Het kan misschien saai ogen, maar het is wel mooi om te zien. Iemand zoals ik die daar jaren mee bezig is geweest, geniet daar toch wel van."

Opvolger

De opvolger van Nys lijkt er te staan. "Misschien is hij wel straffer dan Sven Nys. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Wat hij op deze leeftijd doet, heb ik nooit gedaan. Dat vind ik wel knap. En de manier waarop hij daarmee omgaat, dat is mooi om te zien", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties