Van Aert en co proberen ontgoocheling door te spoelen: "Samenloop van omstandigheden zorgt dan voor een negatieve spiraal"

Redactie
| 0 reacties
Van Aert en co proberen ontgoocheling door te spoelen: "Samenloop van omstandigheden zorgt dan voor een negatieve spiraal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Wout Van Aert draaide de eerste Wereldbeker in de Verenigde Staten op een ware teleurstelling uit. Van Aert kende geen goede dag, kreeg met materiaalpech te maken en werd uiteindelijk pas 14e. De ontgoocheling was nog niet verteerd.

"We hebben net ontbeten en hebben ondertussen de tijd gehad om alles te laten bezinken", aldus ploegleider Jan Verstraeten in Het Nieuwsblad. "Natuurlijk was Wout enorm teleurgesteld met zijn prestatie in Iowa. Veertiende worden is niet goed. Dit zijn nu eenmaal van die dagen die je snel moet vergeten en die je van je moet afzetten."

En dus is het even tijd om de verdachten te verzetten bij de wereldkampioen. "We gaan nu lekker ontspannen. Niet teveel meer denken aan wat gisteren gebeurde. Vanaf dinsdag leggen we opnieuw de focus naar de volgende cross."

Bovendien kreeg Van Aert ook nog eens met pech te maken. "Als het dan eens tegen zit, zit het ook helemaal tegen", zegt Verstraeten. "Wout reed op de meeste slechte plaats op het parcours lek en moest een heel deel afleggen met een lekke voortube. Hij was op een gegeven moment zelfs teruggezakt tot een negentiende plaats."

"Gelukkig heeft hij dan nog wat plaatsjes kunnen opschuiven. Wout had bovendien in aanloop naar de cross in Iowa wat af te rekenen met jetlag en buikloop. Een samenloop van omstandigheden zorgt dan voor een negatieve spiraal. We hebben nu twee crossen achter de rug. Het seizoen is dus verre van gedaan. Wij focussen al naar de volgende cross toe, die van Waterloo komende zondag", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties