'Gelukkige' Julien Vermote legt uit waarom hij voor het project van Dimension Data kiest

Redactie
| 0 reacties
'Gelukkige' Julien Vermote legt uit waarom hij voor het project van Dimension Data kiest

Julien Vermote is zondag één van de 9 Belgische namen op het WK in Bergen. Dit seizoen rijdt hij nog voor Quick-Step Floors, maar volgend seizoen trekt hij naar het Afrikaanse Team Dimension Data.

"Ik ben gelukkig bij Quick-Step en kan er niets slechts over zeggen", zegt Vermote over zijn transfer. "Ik verander dan ook niet omdat het slecht zou zijn, maar omdat ik ambitie heb. Ik ben 28 jaar en het is het moment om de kentering te maken. Dimension Data kwam op de proppen en ik voelde dat ze echt interesse hadden. Ze geloven ook dat ik meer kan dan alleen maar op kop rijden."

De West-Vlaming wil kijken wat hij waard is in het voorjaar. "Stel dat ik bij Quick-Step weg ben met Van Avermaet en Naesen, dan zullen ze zeggen: 'Wacht, want Gilbert is op komst, of Niki (Terpstra), Stybar of Yves (Lampaert)'. Er zijn er genoeg, Gaviria is er ook nog. Ik wil weer finales rijden en geloof dat ik dat kan. Dimension Data leent zich daartoe."

'Sportieve ambitie op één'

Een moeilijke beslissing, maar eentje waar Vermote achter staat. "Als je voelt dat het niet gaat lukken, moet je een keuze maken. Je moet je sportieve ambitie op één zetten en dat wil ik doen. Ik ga niet van de daken schreeuwen dat ik dit of dat ga winnen. Ik wil gewoon mezelf opnieuw ontdekken als renner en kijken waar ik uitkom. Dan hoef ik later geen spijt te hebben. Ik wil het gewoon proberen", besluit hij bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties