Hij kan werkelijk allés, maar... "Ik zou graag een legende worden zoals Sven Nys"

Redactie
| 0 reacties
Hij kan werkelijk allés, maar... "Ik zou graag een legende worden zoals Sven Nys"
Foto: © photonews

Thomas Pidcock heeft op het WK tijdrijden bij de junioren nog eens zijn grote talent geëtaleerd. De Brit die de komende maanden in het veld uitkomt bij de beloften van Telenet Fidea snelde in het Noorse Bergen naar het goud.

Er wordt Pidcock een grote toekomst voorspeld. Hij won bij de junioren al alles wat er te winnen valt in het veld en op de weg mocht hij ook al het zegegebaar maken in Parijs-Roubaix voor junioren. "Ik kan me eigenlijk niet veel van de wedstrijd herinneren", vertelt de 18-jarige Pidcock bij Sporza.

"In het begin ging het moeizaam, daarna ben ik voluit gegaan tot de finish. Ik heb nu al twee wereldtitels op zak, nu nog die derde", doelt de Brit op de wegrit. Maar Pidcock zal in de toekomst kunnen kiezen tussen de weg en het veld. Toch lijkt dat laatste momenteel de voorkeur te genieten.

Sven Nys

"Ik heb niet echt genoten vandaag", vervolgt de Brit. "Eigenlijk geniet ik momenteel het meeste van de cross. Ik zou graag een legende worden zoals Sven Nys. Of ik dat niet al aan het worden ben? Een beetje misschien", is hij voorzichtig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties