OFFICIEEL: Lotto Soudal ziet twee Belgische klimmers voor twee seizoenen bijtekenen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Maxime Monfort en Jelle Vanendert verlengen hun contract bij Lotto Soudal met twee seizoenen

OFFICIEEL: Lotto Soudal ziet twee Belgische klimmers voor twee seizoenen bijtekenen
Foto: © photonews

Lotto Soudal maakt werk van de toekomst en heeft vandaag de contractverlengingen van twee renners bekendgemaakt. Teammanager Marc Sergeant verlengde het contract van Maxime Monfort en Jelle Vanendert.

Voor de Waal wordt het zijn vijfde en zesde seizoen bij Lotto Soudal. "Ik rijd nu ondertussen vier seizoenen bij deze ploeg en voel me hier goed", opent Monfort. "Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn contract voor een tweede keer te verlengen. 2018 wordt het vijfde jaar bij Lotto Soudal. Dit is de langste periode dat ik ooit in een team gereden heb. Je moet op mijn leeftijd niet veranderen om te veranderen."

"Ik ben nog altijd erg gedreven. Ik koers en train nog graag en ben nog steeds gemotiveerd om doelen na te jagen. Het zal net als dit seizoen zo zijn dat ik geen eindklassering in een Grote Ronde meer najaag, maar zal mikken op resultaten in etappes", klinkt het.

Ook Vanendert blijft langer aan boord

Ook Limburger Jelle Vanendert tekende voor twee seizoenen bij. "In de voorbije negen seizoenen hebben de goede en slechte momenten elkaar afgewisseld, maar de goede hebben altijd de bovenhand gehaald", vertelt Vanendert. "Ik rijd al heel lang in hetzelfde team, maar ik ben nooit in een routine terechtgekomen. Elk jaar kwamen er nieuwe uitdagingen op mijn pad."

"Het is heel afwisselend geweest. Ik was erbij toen Philippe Gilbert in 2011 zijn succesjaar beleefde en ik won dat jaar een Tourrit. Ik heb bij Lotto Soudal de kans gekregen om kopman te zijn in de Waalse klassiekers en nu werk ik in die wedstrijden heel graag samen met Tiesj Benoot en Tim Wellens die daar heel mooie resultaten kunnen neerzetten", besluit Vanendert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties