Het geheim van Der Panzerwagen? "Als hij veel snoept, weet je dat hij de dag nadien zal uitpakken"

Redactie
| 0 reacties
Het geheim van Der Panzerwagen? "Als hij veel snoept, weet je dat hij de dag nadien zal uitpakken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De negen Belgische WK-gangers zijn in volle voorbereiding voor het wereldkampioenschap van aanstaande zondag. En in die voorbereiding moet er natuurlijk ook evenwichtig gegeten worden.

Bij een 'hongertje' in namiddag kunnen de Belgen altijd naar de verzorgers. "Op de kamer van de verzorger is een foodroom. Daar vind je gezonde tussendoortjes als noten, frambozen, bosbessen en muesli", legt Vermote uit in HNB. "Bij een klein hongerken glippen we daar even binnen."

Maar echt snoepen hoort er dus niet meer bij. "Neen. Suikers opnemen door te snoepen is vooral iets van de vorige generaties. Wij halen onze energie eerder uit dingen als avocado. Op de tafel staat hier ook steeds een pot amandelpasta", zegt Vermote.

Tony Martin en Haribo

Al zijn er volgens de renner van Quick-Step Floors ook nog uitzonderingen. "­Tony Martin zijn leuze blijft: Haribo for life. Als hij veel snoept, weet je dat hij de dag nadien zal uitpakken. Herinner je nog de Tourrit van vorig jaar toen hij met Alaphilippe een duo-aanval opzette: wij wisten dat al een dag eerder, toen we hem een ijsje zagen naar binnen lepelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties