Bijzonder slecht nieuws voor veldrijder Rob Peeters, ook Diether Vanthourenhout en Diether Sweeck in nauwe schoentjes

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bijzonder slecht nieuws voor veldrijder Rob Peeters, ook Diether Vanthourenhout en Diether Sweeck in nauwe schoentjes
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de nieuwe UCI-ranking zijn er heel wat wijzigingen. Mathieu van der Poel neemt de leidersplek over van Wout Van Aert, maar vooral voor Rob Peeters is er heel slecht nieuws. Hij valt uit de top 50 van de UCI-ranking.

De crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice kende een ongelukkige race in Waterloo. Peeters kwam al snel ten val en finishte als 35e. Niet voldoende om de nodige UCI-punten te sprokkelen om zich te handhaven in de top 50 van de UCI-ranking.

Geen top 50

Daardoor is Peeters (op dit ogenblik) niet meer zeker van een start in de Wereldbeker-wedstrijden. Momenteel valt hij dus uit de boot voor de volgende Wereldbeker van 22 oktober in Koksijde. Al kan hij de komende weken natuurlijk wel nog punten sprokkelen.

Ook voor Dieter Vanthourenhout en Diether Sweeck was er minder goed nieuws. Vanthourenhout zakte van 33 naar 47, de tweelingbroer van Laurens Sweeck ging 5 plaatsen achteruit naar de 45e plek. Ook zij zitten dus in nauwe schoentjes, waardoor startrecht in de Wereldbekers in gevaar komt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties