Coach van Wout Van Aert evalueert Waterloo: "Dat was het grootste verschil met Mathieu van der Poel"

Redactie
| 0 reacties
Coach van Wout Van Aert evalueert Waterloo: "Dat was het grootste verschil met Mathieu van der Poel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn teleurstellende prestatie in de Wereldbeker van Iowa waren er vragen over de conditie van Wout Van Aert. De wereldkampioen reed in Waterloo echter opnieuw op een hoger niveau, ondanks zijn 7e plek.

Ook zijn trainer is meer dan tevreden over Waterlo. "Mijn evaluatie van Wout in Waterloo is positief", opent coach Lamberts in HLN. "Ik had vooraf gehoopt en verwacht dat hij daar opnieuw zijn niveau zou halen van in Eeklo, zijn eerste cross van het seizoen. Wel, dat haalde hij. En zonder pech was dat goed geweest voor de tweede plaats."

"Over winnen durf ik niet te spreken. Omdat Mathieu van der Poel er momenteel bovenuit steekt. We moeten een kat een kat noemen: Mathieu heeft een grote motor, hij is explosief en hij is de beste 'chauffeur' van het hele peloton. Als hij dan ook nog eens over zijn beste vorm beschikt, dan weet je dat het moeilijk wordt om hem te verslaan."

"Hij is niet heel ver van zijn beste vorm verwijderd. Hij trapte gisteren 1.500 watt over een sprintje van vijf seconden. Ook zijn maximale hartslag was oké. Ik zag absoluut geen tekenen van vermoeidheid. Het grootste verschil met Van der Poel, los van de problemen in de openingsronde is dat Wout in Waterloo zijn kracht niet kwijt kon. Enkel en alleen door dat vele draaien en keren."

En dat is een groot verschil met zijn grote concurrent. "Van der Poel gaat nu eenmaal twee kilometer per uur sneller door de bochten. Maar conditioneel is alles oké. Ik heb ondertussen overlegd met Niels Albert. Deze week gaan we nog een bloedcontrole doen, maar dat is een routineklus, zéker niet omdat we het gevoel hebben dat er iets fout zou zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties