Crisisvergadering bij de Belgische wielerbond na teleurstellend wereldkampioenschap

Redactie
| 0 reacties
Crisisvergadering bij de Belgische wielerbond na teleurstellend wereldkampioenschap

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen was een flinke tegenvaller voor ons land. Niet alleen bij de Belgische mannen, maar ook bij de jeugd werd er geen enkele medaille gepakt. Vrijdag is er op de bond een crisisvergadering.

De betreurde Igor Decraene was in 2013 de laatste Belg die bij de jeugd een medaille pakte. Hij won toen goud in de tijdrit bij de junioren. "Laat mij duidelijk zijn: het gaat zeker niet slecht met het Belgische wielrennen, integendeel", aldus Jos Smets, directeur van de Belgische wielerbond. "Ook bij de jeugd behalen we knappe resultaten, we staan trouwens derde in de Nations Cup."

"Maar de voorbereiding naar het WK loopt niet goed bij sommige renners. Een topper moet ook leren pieken, moet top zijn op die ene belangrijke dag. En niet op korte termijn denken en van wedstrijd naar wedstrijd mikken. Daar liep het vooral bij de beloften mank."

'Iedere jongen plooit zich dubbel'

Kurt Van De Wouwer (U23 Lotto Soudal) reageert. "Ik kan je garanderen: iedere jongere plooit zich dubbel op een WK, is fier om dat shirt te dragen", zegt hij in HNB. "Het is echt een doel waarnaar wordt toegewerkt. Het falen op een WK dan afschuiven op de ploegen is flauw. De programma’s van de renners worden ook in samenspraak met de bondscoaches ­gemaakt."

Al plaatst Smets een kanttekening daarbij. "Maar eenmaal de selectie gemaakt, zou de bondscoach het laatste woord moeten hebben en eventueel het programma moeten kunnen ­wijzigen", aldus Smets. "En luistert de renner of het team niet, dan wordt hij gewoon niet meer geselecteerd. Pas op, er zijn renners en teams met wie de samenwerking wel goed is. Maar het moet echt beter kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties