Greg Van Avermaet neemt woensdag zijn beslissing (én die hangt helemaal van Chris Froome af)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Greg Van Avermaet neemt woensdag zijn beslissing (én die hangt helemaal van Chris Froome af)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet is nog steeds op koers om de winnaar van de WorldTour te worden. De BMC-renner heeft een beperkte bonus van 130 punten op nummer twee Chris Froome. Het hangt van de Brit af of Van Avermaet nog een vervolg aan zijn seizoen breit.

Binnen een kleine twee weken staat de Ronde van Lombardije nog op het programma. De enige koers naast China waar Froome nog over Van Avermaet kan springen. Zal Greg meedoen? "We laten hem eerst wat bekomen van het WK", aldus Allan Peiper van BMC. "Morgen zullen we het er samen over hebben en hakken we de knoop definitief door."

Van Avermaet zou er liever een punt achter zetten na een zwaar maar succesvol seizoen. "Ik heb een fikse verkoudheid. Nu koersen zou dus niet zo verstandig zijn. Ik voel me ook moe, het is een beetje op. Niet alleen fysiek, ook mentaal."

"Ik wil de eindzege niet zomaar te grabbel gooien"

Maar veel zal dus afhangen van een eventuele deelname van Froome. Normaal staat Lombardije niet op het programma bij de Tour- en Vuelta-winnaar. "Het zou wel heel stom zijn mocht ik dat zomaar laten gebeuren", stelt Van Avermaet in HLN. "Een heel seizoen lang stond ik op nummer één. Ik wil de eindzege niet zomaar te grabbel gooien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties