Onfortuinlijke Belgische drie maanden na zware val: "De dokters hebben me ook hoop gegeven dat ik volledig zal herstellen"

Redactie
| 0 reacties
Onfortuinlijke Belgische drie maanden na zware val: "De dokters hebben me ook hoop gegeven dat ik volledig zal herstellen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Drie maanden geleden hing het leven van wielrenster Sofie De Vuyst even aan een zijden draadje. De vriendin van Lotto Soudal-renner Bart De Clercq kwam zwaar ten val en liep zware verwondingen op. Gelukkig gaat het nu de goede kant uit.

"Ik heb zo'n drie maanden zo goed als niets kunnen doen", vertelt De Vuyst in HNB. "Ik mocht ook weinig stappen om het herstel te bevorderen. De laatste scans toonden aan dat het herstel goed verloopt. De breuk aan mijn schedel is zelfs al goed geheeld en ik heb nu enkel nog een zachte halskraag. Ook de breuken en indeukingen aan mijn vier wervels zijn goed aan het herstellen."

Het ziet er dus, naargelang de omstandigheden, goed uit voor De Vuyst. "Ik mag van de dokters al wat wandelen en ben ook op de rollen al wat aan het fietsen in een rechtopzittende houding zonder de rug te belasten. En volgende week mag ik starten met heel lichte kine, enkel wat mobilisatie de eerste weken. Allemaal stapjes vooruit dus die heel veel deugd doen".

'Niet op deze manier stoppen'

En ook belangrijk: het vervolg van haar carrière is niet in gevaar. "Hieruit kan je dus besluiten dat ik volgend jaar zeker nog ga koersen. Ik wil op deze manier niet stoppen en ben enorm gemotiveerd om in goede conditie terug aan de start te staan van de Omloop het Nieuwsblad. De dokters hebben me ook hoop gegeven dat ik volledig zal herstellen."

"Aan motivatie en energie ontbreekt het me zeker niet. Ik weet al waar ik volgend seizoen zal koersen, maar deze ploeg wil dit graag zelf bekend maken. Ik ben wel ongelofelijk blij met het vertrouwen van deze ploeg", besluit ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties