Ook de cijfers bewijzen het: hoogtijden voor Mathieu van der Poel, Sanne Cant én Beobank-Corendon

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook de cijfers bewijzen het: hoogtijden voor Mathieu van der Poel, Sanne Cant én Beobank-Corendon

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De trip naar de Verenigde Staten is een absolute voltreffer geworden voor Beobank-Corendon. Mathieu van der Poel boekte een twee op twee, terwijl Sanne Cant in Waterloo won. En dat resulteert zich ook op de UCI-ranking.

Zowel Mathieu van der Poel als Sanne Cant staan zo eerste op de UCI-ranking. Wereldkampioene Cant begon het seizoen als nummer één en is dankzij haar derde plek en overwinning in Amerika nog wat steviger leider met 2284 punten. Nash en de Boer volgen respectievelijk als nummers twee en drie met 1730 en 1594 punten.

En ook van der Poel deed een gouden zaak. Wout Van Aert leidde in het begin van het seizoen, maar dankzij zijn twee overwinningen heeft van der Poel de leidersplek overgenomen van zijn grote concurrent. Met 2398 punten heeft van der Poel er 111 meer dan Van Aert. Kevin Pauwels vervolledigt de top drie.

Beobank-Corendon domineert

En alsof dat nog niet genoeg is, prijkt Beobank-Corendon ook bij de teams helemaal bovenaan. De ploeg van van der Poel heeft 4682 punten en dat zijn 1382 punten meer dan nummer twee Crelan-Charles, de ploeg van wereldkampioen Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties