Vervecken over de slechte start van Van Aert: "Hoop dat ze het vinden, het zou slecht zijn mocht Mathieu heel het seizoen domineren"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Vervecken over de slechte start van Van Aert: "Hoop dat ze het vinden, het zou slecht zijn mocht Mathieu heel het seizoen domineren"
Foto: © photonews

Mathieu Van der Poel overvleugelde Wout Van Aert in de twee wereldbekercrossen in de Verenigde Staten. Kan Wout Van Aert terug opstaan? We vroegen het aan Erwin Vervecken.

"Aan wat het ligt, is moeilijk te zeggen", aldus Vervecken in een gesprek met Wielerkrant. "Iedereen heeft het weleens meegemaakt, een slecht seizoen. Zelfs Nys, Wellens, Albert en andere toppers."

Hij spreekt uit ervaring: "In 2002-2003 draaide het bij mij ook niet en ik vond geen oorzaak, ik moest na elke cross ook op de grond gaan liggen omdat ik zo diep gegaan was. Dat zag ik bij Wout in Waterloo ook."

Ik denk dat Wout zelf niet weet waaraan het ligt -Erwin Vervecken

"Ik denk dat Wout zelf ook de reden niet kent. Ik hoop dat het kortstondig is. Dat ze plots op een bacterie of een kleine infectie stuiten. De crosswereld heeft schrik van een seizoen waarin Van der Poel alles domineert. Niets tegen Mathieu, maar het duel maakt de cross mooi."

"Ik ben er zeker van dat Van Aert zijn niveau nog kan opkrikken, maar het is maar de vraag of hij nog dit seizoen de evenknie van Mathieu kan worden", sloot Vervecken af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties