"De suprematie van Mathieu van der Poel is nooit gezien. Tegen zo'n talent is niks te doen"

Redactie
| 0 reacties
"De suprematie van Mathieu van der Poel is nooit gezien. Tegen zo'n talent is niks te doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel is voortvarend aan het nieuwe veldritseizoen begonnen en won al overal waar hij aan de start stond. Voor de concurrentie ziet het er somber uit. Dat weet ook Marlux-Napoleon Games-ploegleider Mario De Clercq.

"We zijn nu drie crossen ver, en het zoals het er nu naar uit ziet, zullen er héél veel jongens voor de tweede plaats rijden", opent De Clercq in HLN. "En dat is niet goed voor het cyclocross. Het is saai geworden. Als je ziet wat voor een snelheid van der Poel kan creëeren op de rechte stukken... Bovendien is hij ook technisch beter dan de rest."

De concurrentie zal het dus heel moeilijk krijgen. "Dan zie ik niet waar je hem pijn kan doen, laat staan kloppen. Het wordt een moeilijk verhaal, tenzij hij minder wordt als de moddercrossen eraan komen, maar ook dat betwijfel ik. Hij loopt namelijk ook heel snel naar boven."

"Hij mag nog twintig procent minder zijn, dan nog wint hij wedstrijden op techniek"

Wachten op een dipje of ziekte van de Nederlandse kampioen? "Je wenst het hem natuurlijk niet toe, maar het is wachten op een kleine dip, een griepje, bij Mathieu. Want tegen zo’n talent is helemaal niks te doen. Hij mag nog twintig procent minder zijn, dan nog wint hij wedstrijden op techniek."

Nooit gezien volgens de ploegleider. "De suprematie van Mathieu is zelden, wat zeg ik, nooit gezien. Hij start op kop, om de eerste plaats niet meer af te geven. Mathieu is altijd al een veelwinnaar geweest, vanaf z’n eerste wedstrijd bij de aspiranten. Hij trekt die lijn gewoon door naar de elite. Maar op zo’n manier... Nee, nooit gezien", besluit De Clercq.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties