Mathieu van der Poel gaat dit seizoen vol voor déze twee uitdagingen (wat hem nog nooit lukte)

Redactie
| 0 reacties
Mathieu van der Poel gaat dit seizoen vol voor déze twee uitdagingen (wat hem nog nooit lukte)

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel lijkt dit seizoen de grote slokop in het veld te gaan worden. De Nederlander, de nieuwe nummer één op de UCI-ranking, heeft wel nog enkele doelen te verwezenlijken.

Zo won hij nog nooit de Wereldbeker én werd hij nog nooit Europees kampioen veldrijden. Volgens van der Poel is de Wereldbeker het meest prestigieuze der klassementen. "Omdat dit klassement 'crossoverstijgend' is", aldus Van der Poel in HLN. "Zowel op de piste, op de weg, in het mountainbiken als in het veldrijden heb je een Wereldbeker. Dus zie ik dat sowieso als een doel."

Door knieproblemen miste de Nederlander de afgelopen twee seizoenen de start van het seizoen. Zo kon hij zijn achterstand op Wout Van Aert niet meer goedmaken. Maar dit seizoen is hij na twee overwinningen in de VS goed op weg om de winnaar te worden. En ook Europees kampioen worden in Tabor ziet hij als een uitdaging.

Tabor

"Ik verloor nog nooit een wedstrijd in Tabor", bekent hij. "Al sinds mijn 17de. Dat wil ik graag zo houden. Ik pakte er in 2015 ook de wereldtitel. Bovendien vind ik die Europese trui geweldig mooi. Niet dat ik de Nederlandse kampioenentrui niet kan smaken, maar dat blauwwitte shirt met gele sterren staat er nog toch boven. En wat afwisseling kan nooit kwaad. Dit is zeker een niet te versmaden uitdaging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties