Sergeant en Lefevere zien grote afwezige in verkiezing voor Flandrien: "Zeer jammer" en "Ineens stond hij er"

Redactie
| 0 reacties
Sergeant en Lefevere zien grote afwezige in verkiezing voor Flandrien: "Zeer jammer" en "Ineens stond hij er"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vijf genomineerden voor de Flandrien van het jaar zijn Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Yves Lampaert en Thomas De Gendt. Enkele andere goed presterende Belgen in 2017 vielen uit de boot.

Zo kende Dylan Teuns een ijzersterke zomer met acht overwinningen. Toch is hij er niet bij. "Zeer jammer", aldus Lotto Soudal-ploegmanager Marc Sergeant in HNB. "Wat Dylan presteerde, was super. Hij won naast de Ronde van Wallonië en de Arctic Race in Noorwegen wel de Ronde van Polen, hé, dat is WorldTour. Maar dat blijft minder bij dan prestaties in het voorjaar.”

Ook Patrick Lefevere was onder de indruk. "Ineens stond hij er. Wat hij in de Ronde van Polen opvoerde, was niet niks", zegt Lefevere. "Als je dat vergelijkt met een Belgisch ­kampioenschap. Dat is toch maar een veredelde kermiskoers met alleen landgenoten aan de start."

Ook Wellens ontbreekt

En ook Tim Wellens is niet bij de vijf genomineerden. "Ook Wellens moest er voor mij ­altijd bij zijn", laat Ken Vanmarcke, broer van Sep, weten. "De manier waarop hij in de regen ­zowel uitpakte in de BinckBank Tour als in de GP Wallonie… Presteren in slecht weer en regen, dat is toch ­eigen aan Flandriens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties