Wereldkampioen veldrijden bij de beloften wil nieuwe stap zetten: "Twee doelen dit seizoen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wereldkampioen veldrijden bij de beloften wil nieuwe stap zetten: "Twee doelen dit seizoen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de goudhaantjes bij Team Sunweb voor de komende jaren is ongetwijfeld de Nederlandse wereldkampioen veldrijden bij de beloften. De 21-jarige Joris Nieuwenhuis geldt als een groot talent en wil het veldrijden met de weg combineren.

Nieuwenhuis kroonde zich in Bieles tot wereldkampioen bij de beloften. Enkele maanden geleden tekende hij een contract bij Team Sunweb dat hem tot 2020 bij de ploeg verbindt. In 2019 zal hij de definitieve overstap naar de WorldTour maken.

Bij de profs

"Voor dit seizoen heb ik twee doelen. Het eerste is bij de profs meestrijden, wat een hele nieuwe ervaring wordt voor mij", aldus Nieuwenhuis. "Ik hoop dat ik nog heel wat kan bijleren van de meer ervaren crossers en hun stijl van rijden. Op het einde van het seizoen wil ik progressie hebben gemaakt."

En dan is er natuurlijk nog het WK in het Nederlandse Valkenburg. "Het tweede doel is vrij duidelijk. Ik wil op het WK voor beloften mijn regenboogtrui verdedigen", klinkt het. "En ook in de andere wedstrijden bij de U23 hoop ik enkele mooie resultaten neer te zetten en verder te bouwen op vorig jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties