Greg Van Avermaet volgt het voorbeeld van wereldkampioen Peter Sagan, maar kan op beide oren slapen

Redactie
| 0 reacties
Greg Van Avermaet volgt het voorbeeld van wereldkampioen Peter Sagan, maar kan op beide oren slapen
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet werd vorige zondag zesde op het WK in het Noorse Bergen. Het was echter het laatste huzarenstukje van de BMC-renner na een lang, slopend en succesvol seizoen. Hij zet er een punt achter.

Van Avermaet doet dat wel in stijl, want hij zal - behalve als er een mirakel gebeurt - de WorldTour op zijn naam schrijven. Enkel Froome en Dumoulin konden nog roet in het eten gooien, maar zij passen ook voor Lombardije. "Toen ik in het voorjaar aan de leiding kwam in die klassementen, heb ik er een doel van gemaakt", aldus Van Avermaet in HLN.

Eer

"Je verdient er geen geld mee, maar het gaat om de eer. Dit is een prestigeslag tussen de grote namen. Ik weet dat dit één keer in mijn leven is. Ik ben trots dat dit op mijn palmares komt. Welke van de twee ik het hoogst inschat? De WorldTour gaat over de zwaarste wedstrijden met het meeste uitstraling, maar de World Ranking is ook een mooie waardemeter."

Lombardije wordt overigens pas volgende week gereden. "Dat is veertien dagen na het WK. Het gaat niet om die ene dag, hé. Als je in Lombardije iets wil doen, moet je die twee weken op hoog niveau blijven trainen. Het is moeilijk om me daar nog voor op te laden, het is mooi geweest", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties