Jonge BMC-Belg wil na indrukwekkende zomer zich tonen in Italië: "Die slotklim ligt me"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jonge BMC-Belg wil na indrukwekkende zomer zich tonen in Italië: "Die slotklim ligt me"
Foto: © photonews

De drie Grote Rondes en het wereldkampioenschap zijn gereden, terwijl onder meer Peter Sagan en Greg Van Avermaet al een punt achter hun seizoen hebben gezet. Maar toch is het wielerseizoen 2017 nog niet gedaan. Onze landgenoot Dylan Teuns trekt met ambitie naar de Giro dell'Emilia.

Naast Dylan Teuns staan er met Loïc Vliegen en Ben Hermans nog twee landgenoten bij BMC aan de start van de Italiaanse koers die nu zaterdag gereden wordt. "Vorig jaar stond ik hier voor het eerst aan de start en het was een zware koers", vertelt Dylan Teuns.

Klim op maat van Teuns

"Mijn vorm is nog steeds goed. De finish ligt op een klim en is iets voor een mix van 'puncheurs' en echte klimmers. Vorig jaar stond ik er een beetje vermoeid aan de start na de Ronde van Spanje, maar dit jaar sta ik er met een ander gevoel aan de start en met enkele goede resultaten die ik behaald heb."

Druk is er alvast niet volgens Teuns. "Ik ben ontspannen, maar als de benen er zijn, dan zal ik uit zijn op een goed resultaat, want die slotklim ligt me", besluit de jonge Limburger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties