Raad van Sven Nys voor Wout Van Aert: "Maximaal 10 crossen rijden is misschien nog haalbaar"

Redactie
| 0 reacties
Raad van Sven Nys voor Wout Van Aert: "Maximaal 10 crossen rijden is misschien nog haalbaar"
Foto: © photonews

Het was een moeilijke start van het nieuwe veldritseizoen voor Wout Van Aert. Sven Nys denkt dat de wereldkampioen al te veel met het klassieke voorjaar bezig is.

Van Aert gaat volgend jaar een klassiek programma op de weg rijden, maar zal deze winter ook nog 30 crossen rijden. "Bij Wout speelt nu wellicht in zijn hoofd dat hij moet rusten, want hij zal afgerekend worden in het voorjaar", aldus Nys in De Afspraak. "Maar eigenlijk wil hij ook zijn regenboogtrui verzilveren in de cross."

'Negatief verhaal'

'"Ik doe net niet genoeg en word hier nu ook afgerekend', denkt Wout. Zo is het eigenlijk een negatief verhaal. Maar als Wout zich specifiek op iets toelegt, dan is hij een hele sterke renner. Het is de combinatie die het heel moeilijk maakt. Het is een mentale kwestie, een gevecht met zichzelf."

Volgens Nys zijn 30 crossen op zijn agenda dan ook veel te veel. "Maximaal 10 crossen rijden is misschien nog haalbaar om goed te zijn in het voorjaar, maar Van Aert heeft er 30 op zijn programma staan. Toch zal hij nog crossen winnen, zeker op zijn omlopen", is Nys zeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties